hétfő, május 09, 2011

Harcsafilé tárkonyos gombamártással

A Tokaji Borecet Manufaktúra nemrég játékra hívta a gasztrobloggereket. Minden jelentkezőnek küldtek egy válogatást a tokaji borecetekből, cserébe minimum egy receptért. A csomag szinte napok múlva megérkezett, néhány héttel ezelőtt. Tervem is volt bőven, ami nem igazán állt egyenes arányosságban a szabadidőmmel, így az ötből csupán kettőt próbáltam ki. Abból az egyik ez az egyszerű halas fogás.



Hozzávalók:

4 szelet filézett afrikai harcsafilé

1 csomag újhagyma

fél kg tisztított gomba

só, bors, tárkony

olaj

2 ek tárkonyos tokaji borecet

5 ek zsemlemorzsa



A hagymát megtisztítjuk, felszeleljük, majd üvegesre pároljuk két evőkanál olajban. Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, puhára pároljuk. Végül rálocsoljuk a borecetet, alaposan összekeverjük.


A halat meglocsoljuk citromlével, megszórjuk szintén só-bors-tárkony keverékével, és egy óráig pihentetjuk. Ezután zsemlemorzsába forgatjuk, és kevés olajban megsütjük. A gombával körítve tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések: