A Tokaji Borecet Manufaktúra nemrég játékra hívta a gasztrobloggereket. Minden jelentkezőnek küldtek egy válogatást a tokaji borecetekből, cserébe minimum egy receptért. A csomag szinte napok múlva megérkezett, néhány héttel ezelőtt. Tervem is volt bőven, ami nem igazán állt egyenes arányosságban a szabadidőmmel, így az ötből csupán kettőt próbáltam ki. Abból az egyik ez az egyszerű halas fogás.
4 szelet filézett afrikai harcsafilé
1 csomag újhagyma
fél kg tisztított gomba
só, bors, tárkony
olaj
2 ek tárkonyos tokaji borecet
5 ek zsemlemorzsa
A hagymát megtisztítjuk, felszeleljük, majd üvegesre pároljuk két evőkanál olajban. Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, puhára pároljuk. Végül rálocsoljuk a borecetet, alaposan összekeverjük.
A halat meglocsoljuk citromlével, megszórjuk szintén só-bors-tárkony keverékével, és egy óráig pihentetjuk. Ezután zsemlemorzsába forgatjuk, és kevés olajban megsütjük. A gombával körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése