Régóta fáj a szívem egy ilyen sütipecsétért. Olyan jópofa, nem? Igaz, a technikán van még mit finomítani, nem lett valami szép a kekszek felülete, de dolgozom rajta, ahogy elfogy ez az adag (ahogy elnézem a dobozt, nem éri meg a holnapot), sütöm a következőt.
Igazi "home made" keksz.
25 dkg lágy vaj
20 dkg nádcukor
30 dkg liszt
3 dkg holland kakaópor
1 tk sütőpor
0,5 dl tej
1 tk fahéj
1 kk őrölt kardamon
1 tojás
A lágy vajat habosra kavartam a cukorral, majd beleöntöttem a kissé felvert tojást és a tejet. A többi hozzávalót összekevertem, és beledolgoztam a vajas keverékbe. Egy kicsit lágy a tészta, így rakjuk néhány órára hűtőbe (vagy ha sietünk, rövidebb időre a fagyasztóba is tehetjük). Ezt a lépést kihagytam sajnos, így nehéz volt nyújtani és pecsételni.
Lisztezett deszkán kinyújtottam, pohárral kisszaggattam a tésztát, rányomtam a sütipecsétet, és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütöttem. Ha ropogós kekszeket szeretnénk, további 2-3 percig süssük!
Ha valaki szeretne ilyen pecsétet, a Gasztroshop oldalán megtalálja!
2 megjegyzés:
Ennivalóak!:) Ötletes a pecséted.
Szia Cecil!
Mi az a kardamon?
Köszi!
Edit
Megjegyzés küldése