Egy kis nass vendégváráshoz, vagy csak magunknak kávé, tea, forró csokoládé mellé. A fűszerektől kissé pikáns, különleges íze van, amit még feldob az étcsokoládé, amibe belemártjuk.
Tegnap ezzel vártuk a vendégeket, Bella csoporttársát és anyukáját. Szeretem a madeleint, mert hamar elkészül, azonnal és napokig puha. Egyetlen baj van vele csupán: nagyon gyorsan fogy!
15 dkg vaj
1 ek holland kakaópor
4 tojás
15 dkg nádcukor
15 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
1 tk őrölt kardamom
1 tk őrölt fahéj
1 kk őrölt szerecsendió
10 dkg csokoláládé a bevonáshoz
10 dkg csokoláládé a bevonáshoz
2 dkg vaj a forma kikenéséhez
A tojásokat a cukorral néhány perc alatt géppel habosra keverjük. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk. A lisztbe vegyítjük a fűszereket, belekeverjük a tojásba, majd belecsorgatjuk a csokoládét. A madeleine formát olvasztott vajjal kikenjük, betesszük a hűtőbe dermedni. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A masszát a formába kanalazzuk, és kb 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, belemártogatjuk az olvasztott csokoládéba.
1 megjegyzés:
Hű,de jól néznek ki!Az illata is mennyei lehet!
Megjegyzés küldése