hétfő, február 14, 2011

Bonbon 3. - Vaníliás fehércsokoládés, kávés - marcipános, vörösboros erdei gyümölcsös - csokoládés


Kipróbáltam az új szilikonos formáimat, készítettem néhány új ízt. Az első két adagot sikerült elrontani, túl híg lett a töltelék, nem tudtam törés nélkül kiszedni a bonbonokat, így volt, amit kikanalaztunk a formából. Szombaton ismételtem, szilárdabb krémekkel.


Készült egy vörösboros - erdei gyümölcsös változat csokoládéval. Ehhez a gyümölcsöt kiolvasztottam, kissé kinyomkodtam, majd meglocsoltam vörösborral (Töpszli - egy édes vörösbor, nagyon finom!). Később pépesre turmixoltam. Kevés étcsokoládét megolvasztottam egy pici tejszínnel, adtam hozzá egy leheletnyi vajat, és egy pici nádcukrot. Hozzákevertem a gyümölcsöt, hűtőben hagytam megdermedni, majd megtöltöttem vele a bonbonokat. Kicsit savanykás, kicsit csokis, nagyon finom!



Ez egy kávés - marcipános változat. A kávés minitorta mintájára készítettem kávékrémet kávélikőrrel. A bonbonokat előbb kibéleltem marcipánnal, majd kanalaztam rá a krémből, és befedtem csokival.


Készült még egy vaníliás - fehércsokoládés változat is, a gyerekek szerint ez volt a legjobb, kicsit a kinder csokihoz hasonlított az íze. A fehércsokoládét felolvasztottam kevés tejszínnel, majd belekevertem egy pici vajat, és adtam hozzá vaníliakivonatot. 46 %-os csokoládét használtam hozzá.


3 megjegyzés:

Zsiri írta...

Nagyon guszták! Én is nemrég kaptam szilikon bonbon formákat, végre ki tudom próbálni :)

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon klasszak, meg a fényképek is szuperek!

Egy jó tipp, ha lágyabb krémet készítek, akkor háromszor kenem ki a formát, úgy simán ki lehet szedni a formából, nem törik össze:_)

Cecile írta...

Zsiri, hajrá! Nagyon jó dolog ez a szilikonos forma, egyszerű vele a bonbongyártás.

Gesztenye, köszi a tippet, legközelebb majd kipróbálom!