20 dkg méz
1 egész tojás és 1 tojássárgája
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 kk vanília kivonat vagy 1 cs bourbon vaníliás cukor, vagy fél rúd vanília
2 kk szódabikarbóna
A lisztbe szitáljuk a porcukrot, szódabikarbónát, hozzáadjuk a vaníliát és a fűszerkeveréket. A közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a kissé felvert tojást, és a mézet a vajjal, amit előtte összemelegítettünk. Alaposan összegyúrjuk, majd egy napra hűtőbe tesszük. Fél centisre kinyújtjuk, szaggatjuk, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 170 fokos sütőben néhány perc alatt megsütjük. Érdemes néhány darabbal próbasütést végezni, kitapasztalni a pontos sütési időt, mert könnyen keményre süthetjük. Ne tévesszen meg minket, hogy a tészta puha, amikor kivesszük a sütőből, mire kihűl, sokat szilárdul.
A tésztába keverhetünk egy evőkanál holland kakaóport is, ettől sötétebb lesz a tészta, és talán kicsit finomabb is.
1 egész tojás és 1 tojássárgája
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 kk vanília kivonat vagy 1 cs bourbon vaníliás cukor, vagy fél rúd vanília
2 kk szódabikarbóna
A lisztbe szitáljuk a porcukrot, szódabikarbónát, hozzáadjuk a vaníliát és a fűszerkeveréket. A közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a kissé felvert tojást, és a mézet a vajjal, amit előtte összemelegítettünk. Alaposan összegyúrjuk, majd egy napra hűtőbe tesszük. Fél centisre kinyújtjuk, szaggatjuk, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 170 fokos sütőben néhány perc alatt megsütjük. Érdemes néhány darabbal próbasütést végezni, kitapasztalni a pontos sütési időt, mert könnyen keményre süthetjük. Ne tévesszen meg minket, hogy a tészta puha, amikor kivesszük a sütőből, mire kihűl, sokat szilárdul.
A tésztába keverhetünk egy evőkanál holland kakaóport is, ettől sötétebb lesz a tészta, és talán kicsit finomabb is.
2 megjegyzés:
A méz kimaradt a hozzávalók közül!
Köszönöm, javítottam!
Megjegyzés küldése