Mondtam már, mennyire szeretem Flat Cat receptjeit? Ebbe a sült pulykás szendvicsbe azonnal beleszerettem, amikor megláttam. Ha valaki ezt megkóstolja, többé nem nagyon kíván bolti sonkát enni. Már tervezem a következő adagot, csak kicsit más fűszerezéssel. Hagymás zsömlét sütöttem hozzá, ami már magában nagyon finom, hamarosan jövök annak is a receptjével.
1 pulykamell (kb. 60 dkg)
2 ek magos mustár
fél ek só
1 kk bors
2 ek méz
néhány kanál olívaolaj (nálam oreganoval ízesítve)
10 gerezd fokhagyma
A mustár, sót, borsot és a mézet összekevertem, majd bekentem vele a húst. Egy magas falú serpenyőbe öntöttem egy kevés olajat, abban megpirítottam egy kicsit a húsnak minden oldalát, majd melléraktam a megtisztított, késsel kilapított fokhagymát. Ráöntöttem 1 dl vizet, lefedtem, és puhára pároltam (kb. 40-45 perc alatt).
2 megjegyzés:
Szia, megsütöttem ezt a husit és tényleg nagyon finom lett! Köszi a receptet.
Szívesen!
Megjegyzés küldése