hétfő, szeptember 06, 2010

Gombás melegszendvics


Igazából ez egy 2:1-ben étel. Mivel a gomba gyorsan romlik, így gondolom, előfordul másnál is, hogy nem tud mit kezdeni a megmaradt étellel, és végső megoldásnak marad a kuka. Kivételesen most terveztem a nagyobb mennyiséget, ezzel kicsit megkönnyítve a sorozatos vendégfogadást. Az egyik fele svéd gombasalátának készült grillezett csirkemell mellé, a másik pedig egy vacsora előételeként végezte. Nekem a második verzió jobban ízlett, de én elfogult vagyok, mert imádom a melegszendvicseket.

Svéd gombasaláta - gombás melegszendvics

Hozzávalók:
1 kg gomba
2 kisebb fej vöröshagyma
10 ek sűrített paradicsom
4 babérlevél
1 kk bazsalikom
fél kk oregano
olívaolaj
só, bors, cukor ízlés szerint
fél citrom kifacsart leve
A gombát megtiszítottam, feldaraboltam. Kevés olívaolajon megpároltam a hagymát, hozzáadtam a gombát és a fűszereket. Amikor megpuhult, beleöntöttem a paradicsomot, citromlevet és a cukrot, végül vízzel kissé felhígítottam, majd összefőztem. Tálalás előtt jól lehűtöttem.

A melegszendvicshez a bagettet felszeleteltem, rákentem a paradicsomos gombát, sajtot reszeltem a tetejére, és sütőben sütöttem addig, amíg a sajt el nem olvadt.

3 megjegyzés:

Ildy írta...

De jó, hogy eszembe juttattad, anyukám imádja a svéd gombát, meg is lepem vele. Köszi!

Fondantina írta...

ez nagyon tetszik:)

Cecile írta...

Ildy, Fondantina, örülök, hogy nektek is tetszik!