szerda, szeptember 08, 2010

Fahéjas szilvatorta


Nyugi, annál azért sokkal finomabb, mint amilyen ronda, és meg sem égett, csak a fahéjtól és a nádcukortól sötétebb. Ez a "ronda, de finom" kategóra, a tészta puha, a belseje lágy, a szilva pedig kissé savanykás.

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
1dl tej
2 ek cukor
1 cs bourbon vaníliás cukor
csipet só
fél citrom reszelt héja

A vajat elmorzsoljuk a lisztbe, beleöntjük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk. Vékonyan kivajazunk egy kapcsos tortaformát, és a tésztát úgy belesimítjuk, hogy pereme legyen.

Töltelék:
fél kg ringló szilva
1 tk fahéj
3 ek nádcukor
2 tojássárgája
4 dl tejszín
fél citrom reszelt héja
A szilvát kettévágjuk, magját kiszedjük, és a tésztára rakjuk. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, a tésztára öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.

3 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Cecile, ez fantasztikusan jól néz ki! Szerintem abszolút nem tűnik úgy, mintha megégett volna. Én is általában barna cukorral sütök, és attól lesz ilyen szép, mély színe. Azt meg a süti nevében is kikérem, hogy ronda.:P
Imádnám, bár nálam fahéj nélkül készülne.:)

Cecile írta...

Ms. Poppy, köszi, bár nekem külsőre továbbra sem jön be. A fahéjat nyugodtan kihagyhatod belőle, a férjem miatt én is sokszor mellőzöm.

Cecile írta...

Ms. Poppy, köszi, bár nekem külsőre továbbra sem jön be. A fahéjat nyugodtan kihagyhatod belőle, a férjem miatt én is sokszor mellőzöm.