hétfő, szeptember 13, 2010

Bezermeni Vígasságok - az első nyilvános szereplés













Szombaton városunkban Bezermeni Vígasságok néven gasztronómiai fesztivált rendeztek a Fürdőkertben. Nagyon sok színes programmal várták az érdeklődőket, igazán sajnálhatja, aki kimaradt belőle. Megrendezték a séfek versenyét, több kategóriában főzőversenyt, egész nap kóstolhattuk a grillezett és bográcsos ételeket, mivel helyi és más város éttermei is kivonultak. Úgy érzem, minden korosztály talált magának megfelelő programot. A gyerekeket játszóház, versmondóverseny várta. Volt zöldségszobrászat, ételkészítési bemutató, fotókiállítás, ügyességi versenyek, zenei programok, gyógyító sátor, kirakodóvásár, és sok-sok érdekesség. Szerencsére az idő is kegyes volt hozzánk, egész nap kibírta eső nélkül.
A rendezvény előtt a férjem felvetette, mi lenne, ha kivonulnánk a bloggal? (Köszönöm a támogatásod és szereteted!) Akkor még kertészeti kiállítást is terveztek, erről végül lemondtunk, így csak a virágdíszítést adtuk. Néhány napos lázas készülődés (utolsó nap szó szerint lázas, ezúton is köszönöm Zsuzsi a segítséget!) és izgulás után, de annál nagyobb lelkesedéssel szombat reggel kivonultunk süteményekkel és fényképekkel felszerelkezve. Nagyon pozitív élményekkel lettem gazdagabb, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi ember megáll az asztalom előtt, és érdeklődve kóstolja majd az ételeket. Ennek köszönhetően kevéssel dél után elfogyott minden az utolsó morzsáig. Nagyon jó volt olyan emberekkel találkozni, akik már ismerik a blogot, és lelkesen sorolták, mit készítettek el az oldalról. Azokkal az emberekkel is élvezet volt találkozni, akik a blogot még nem ismerik, csak engem, de lelkesek voltak, és végigkóstoltak mindent. Külön élvezet volt látni, ahogy néhányan többször visszajöttek egy-egy kis falatért, "ez annyira finom!" felkiáltással. Beszélgettem sok érdekes emberrel, és sajnos sok emberrel már nem maradt időm szót váltani.
Köszönöm a lehetőséget, és köszönöm Mindenkinek, aki megállt az asztalomnál, megtisztelt azzal, hogy megkóstolta az ételeket, véleményezte, és megerősített abban, van értelme annak, amit csinálok.




6 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Ügyes vagy, gratulálok!:-)
lehetne többet tudni a 7.-8.-ik képen látható csini füstölt sajtról?

Cukroskata írta...

Én is gratulálok, az a füstölt sajt engem is érdekelne :-)

Cecile írta...

Gobajsza, Cukroskata:
Hú, azok a sajtok nagyon finomak! Tehéntejből készültek, különböző ízesítéssel, a szomszéd városban árulják. Mi lilahagymásat és zöldfűszereset vettünk, ma is azt reggeliztünk. Ott tudtam meg, hogy a sajtokat sütőpapírba csomagolva kell a hűtőben tartani, és akkor tovább bírják.

Gabojsza írta...

Bocs, melyik a "szomszéd város" és ki a sajtok előállítója? Köszi:-)

Cecile írta...

Gobajsza, Hajdúdorogon készítik a sajtot, de most nem jut eszembe a pontos neve. Ha érdekel, megkédezem, és megírom neked.

Gabojsza írta...

Megköszönném:-)