vasárnap, május 16, 2010

Húsvét után




Sikerült megint elhagyni néhány hétre a blogot, pedig közben is sütöttem, főztem finomat, bár kevés újdonságot. Elsősorban a jól ismert, könnyen elkészíthető ételek kerültek elő, mivel minden maradék erőmmel a kertészetre koncentráltam. Anyák napja körüli néhány hét nálunk a túlésés időszaka, ilyenkor azzal nyugtatjuk magunkat és a gyerekeket, majd júliusban pihenünk, és álmodozunk arról, mit csinálunk, hová megyünk.
Hétvégén városunkban első alkalommal megrendezték a dísznövények kiállítását és az Ízek fesztiválját. Sikerült elhozni az aranykupát, amit nem is gondoltam volna. Az Ízek fesztiváljától kicsit többet vártam. Igazából nem maradt meg bennem túl nagy élményként. Találkoztam Benke Laci bácsival, ettem a segítségével készült gulyásból, de kb ennyi. A süteményvásárt annyira eldugták, hogy nem is láttuk, pedig bejártam a teret és az épületet. Már azt hittem, rosszul hallottam valamit, de mivel zsűrizték az édes és sós süteményeket, így biztos volt. A keezdeményezés szerintem nagyon jó, csak nem ilyen szervezéssel. Jövőre - ha lesz - bízzunk benne, hogy jobban sikerül. A lányok viszont nagyon élvezték, a többi kertész és ismerős gyerekekkel szaladgáltak, játszottak a parkban. Olívia pedig hősiesen és mosolygósan bírta az egész napot.

Közben azért történt néhány változás a blogon is. Az elsőt biztos mindenki észrevette: igen, új nevet kapott. Hónapok óta gondolkodom rajta, de valamiért mindig vártam vele. Közben volt néhány ötletem, de időközben kiderült, olyan, vagy hasonló már létezik a blogok között. Hetekkel ezelőtt ugrott be ez a név, azóta ízlelgetem, leírtam néhányszor, és még mindig tetszik. Igaz, eredetileg magyar nevet szerettem volna, de lefordítva valahogy nem tetszik annyira, mint angolul. Második lépésben szeretném átalakítani a blog külsejét, remélem, hamarosan lesz rá elég időm.

A második újdonság: lecseréltem a fényképezőgépet. Pontosabban megmaradt a másik is, mivel nem sikerült jó áron eladni, így megtartottuk. Amíg ki nem próbáltam az újat, nagyon ragaszkodtam a régihez, de már látom a hatalmas különbséget. Ha esetleg valakinek az álma egy Fuji FinePix S100, és használtan (kb. 4500 expo, hibátlan állapotban, decemberig garancia, dobozában) szeretne venni, jelezze!
Hosszas tanakodás után efy Nikon D 5000 mellett döntöttünk, és remélem hosszabb távon is úgy érzem majd, jó döntés volt. Egyelőre még ismerkedünk, próbálgatom, csodálom, és remélem, idővel a képeimen is meglátszik majd a különbség.

A fényképezéshez beszereztem két régi asztalt, ládákat, vázát, tányérokat, néhány új szalagot és egyéb kiegészítőt. Új receptem és ötletem is van bőven, csupán idő hiányzik a megvalósításhoz.
Időközben a kertünkben is megérett az eper: gyönyörű, nagy és édes nagy termése van. Tegnap sütöttem egy finom kuglófot belőle, hamarosan hozom a receptet.










4 megjegyzés:

jeeka írta...

ööö... hát engem érdekelne a fényképeződ.

Thrini írta...

Húúú mennyi eper! Felétek jó idő volt, hogy be tudott érni?
Gratula az új gépedhez, biztosan klassz fotókat hozol majd, már látszik, hogy szépen dolgozik :)

Cecile írta...

Jeeka, ha érdekel még a gép, írj a kcskert@citromail.hu-ra!

Cecile írta...

Thrini, köszi, a gép nagyon szuper, csak meg kell még tanulni kezelni.
Az esős idő ellenére ma is szüreteltem néhány szem epret. Bevallom, a képpel csaltam egy kicsit, a kosár alját papírral és levéllel kitömtem, csak a tetején van eper. Néhány tő eprünk van csupán, bár az nagyon bőtermő.