vasárnap, február 28, 2010

Szűzérmék sajtkrémes zöldségkörettel



Ez az étel is a gyorsan, finomat kategóriába tartozik, mint mostanában szinte minden nálam. Ha nem felejtjük el, érdemes a húst előző este befűszerezni, így jobban átjárják az ízek, és másnap csak sütni kell.


Hozzávalók:

2 kisebb szűzérme

1 fej fokhagyma (ebből egy nagy gerezd a zöldségekhez kell)

só, bors, paprika, majoranna


20 dkg kelbimbó

3 közepes sárgarépa

10 dkg sajtkrém

2 dl tejszín

olaj

4 babérlevél

fél dl fehérbor


A szűzérméket befűszerezzük, majd felhevített olajban néhány percig sütjük minden oldalát. Ezután tűzálló tálba rakjuk, aláöntjük a serpenyőből az olajat, hozzáadjuk a bort és a babérlevelet. Lefedjük alufóliával, rárakjuk a fokhagymát, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, és megpirítjuk.

A kelbimbót és a sárgarépát megtisztítjuk, utóbbit vasatagabb karikákra vágjuk. A répát kevés olajban megfuttatjuk, puhára pároljuk. A kelbimbót enyhén sós vízben megfőzzük. A sajtkrémhez adjuk a tejszínt, az egy gerezd fokhagymát, kevés sót, meghintjük egy kis őrölt tarkaborssal, majd összefőzzük, és ráöntjük a zöldségekre.


A zöldségköret önmagában is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: