kedd, február 23, 2010

Mandulás csók



Egy kis mandulás linzertészta, némi lekvár - és újra tele van a sütisdoboz! Még a karácsonyi lázban égve vettem néhány csomag mandulát, ami a sok betegség miatt hiánytalanul megmaradt. A Szakácskönyvtár sorozat Csokoládé című könyvében régóta nézegetek egy sütit, azt készítettem el, csak nem csokoládéval, hanem a családnak lekvárral, magamnak pedig karamellkrémmel töltöttem. Egy nap dobozfogság után finom, puha falatokká váltak.

Hozzávalók:
15 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojássárgája
12 dkg darált mandula
18 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 rúd vanília

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és néhány óráig a hűtőben pihentetjük. Ezután kis golyókat formálunk belőle, és 160 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Lekvárral, vagy olvasztott csokoládéval, esetleg valamilyen krémmel megtöltjük.

2 megjegyzés:

hdanesz írta...

Szia!

Épp hétvégi, gyorsan elkészíthető sütire vadászok. Ez a mandulás csók pont alkalmasnak tűnik. Nagyon tetszik a blog is, ezért szeretnélek meglepni egy díjjal. Az oldalamon: http://bohockonyha.freeblog.hu/archives/2010/02/25/dijat_kaptam/
átveheted. :)

Cecile írta...

Dani, végül elkészítetted a sütit?