hétfő, február 15, 2010

Egyszerű csokoládétorta






Az elmúlt hónapok nagy slágere volt nálunk ez az egyszerű csokoládétorta. Több ideig tart leírni a hozzávalókat, mint összekeverni. Még a turmixgépet sem kell elővenni hozzá, elég egy habverő. A mérleget is elfelejthetjük, csak keressünk egy nagyobb bögrét. A csokoládékat sokszor variálom, az itthoni készlet függvényében. Nekem úgy ízlik legjobban, ha étcsoki mellett van benne egy kis tejcsoki is. Ha nem felejtem el, a fehércsokiból is öntök bele. Igazából ez egy hálás alaptészta, amit jól lehet variálni. Szerintem jól illik hozzá a csoki mellett a mazsola, vagy bármilyen aszalt gyümölcs, a mogyoró, dió, mandula. Ha még egy kis csokiöntettel is lecsorgatjuk, akkor egyenesen mennyei...

Hozzávalók:
1,5 bögre liszt
½ bögre holland kakaópor
2 tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej
½ csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
12 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé

A lágy vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kissé felvert tojást, a tejet. A lisztbe vegyítjük a kakaót, sütőport és a szódabikarbónát, majd beleszitáljuk a vajas keverékbe. A kétféle csokit kis darabokra vágjuk, és hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, majd közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük.


A csokoládéöntethez megolvasztunk 10 dkg étcsokoládét 2 teáskanál barnacukorral, majd hozzákeverünk 1,5 dl tejszínt.

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Oké :-) Engem könnyű meggyőzni :-))

szepyke írta...

Remek!
Csokoládé!:) Remek!:)Csatlakozom Vikihez, meggyőztél!:)