csütörtök, december 31, 2009

Különleges mákos guba




Különleges mákos guba

Hozzávalók:
5 szikkadt kifli
20 dkg alma
2 ek barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
4 dl tej
3 ek porcukor
fél rúd vanília
5 dkg vaj
10 dkg darált mák

A kifliket vékony karikákra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A barna cukrot karamellizáljuk, rátesszük az almát, megszórjuk fahéjjal és citromhéjjal, puhára pároljuk.
Négy hőálló tálat kivajazunk, és az aljára mákot szórunk. A tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd kis adagonként beáztatjuk a kiflit. A tálkákba rakunk egy adag kiflit, azt megszórjuk mákkal, és rárakunk egy adag párolt almát. Ezután újra kifli következik, mák, alma, kifli, mák.
A tálkákat 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt összemelegítjük, majd a gubát tányérra borítjuk.
Vaníliaöntettel nagyon - nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: