Elfogyott az összes keksz, az üres dobozok szomorúan néztek rám a konyhapulton. Nem volt szívem betenni őket a kamrába, olyan jól mutattak egymásra téve. Gyorsan előszedtem a legújabb könyvem (Szakácskönyvtár - Csokoládé), és egy óra múlva már feltöltve, szinte hívogatóan várták, hogy valakit megkínálhassanak.
Csokoládés zabpehelykeksz
Hozzávalók:
1 tojás
10 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
10 dkg zabpehely
1 dl tej
13 dkg liszt
fél cs sütőpor
2 ek holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, tojással és tejjel. A lisztet összevegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd beledolgozzuk a vajas keverékbe. Elvegyítjük benne a kétféle darabokra vágott csokoládét.
Kis golyókat formálunk, tenyerünkkel szétlapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 170 fokon kb. 13 perc alatt megsütjük.
2 megjegyzés:
Szia!
Szimpatikus recept, ez a klasszikus értelemben vett kemény keksz lesz vagy omlósabb fajta?
Köszönöm!
Szia!
Kívül ropogós, a belseje pedig puha marad. Ha esetleg igazi, kemény kekszet szeretnél, egy-két perccel tovább kell sütni.
Megjegyzés küldése