hétfő, november 23, 2009

Citromos krumplileves





Citromos krumplileves
Hozzávalók:

1 kis fej hagyma
40-50 dkg krumpli
1 pár füstölt virsli
1/2 citrom
1 nagyobb szelet piros húsú paprika
1 kiskanál pirospaprika
1 doboz tejföl
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
só, őrölt fehér bors

olaj
húsleves
A hagymát és a krumplit meghámozzuk, a hagymát finomra, a krumplit apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Beleforgatjuk a krumplit, 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és felengedjük bő 1 liter húslevessel. Félig lefedve, kis lángon majdnem puhára főzzük. Felkarikázzuk a virslit, a paprikát vékony csíkokra metéljük és hozzáadjuk. Továbbra is félig lefedve még 4-5 percig főzzük. Elkeverjük a lisztet a tejföllel és 1 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, lassú forralással besűrítjük. Utánaízesítjük sóval, borssal, aztán lehúzzuk a tűzről és a citrom levével ízlés szerint savanyítjuk ( a leves alapíze enyhén savanykás). Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.

Nincsenek megjegyzések: