vasárnap, június 28, 2009

Gomolyás - tejszínes csülök


Ez egy igazi tömény, kalóriadús étel. Inkább téli, mint nyári, de most találtam a receptet a Vidék Ízében, így kis módosítással gyorsan kipróbáltam. Azoknak ajánlom, akik szeretik a fűszeres ízeket!
Gomolyás - tejszínes csülök
Hozzávalók:
1 hátsó sertéscsülök
2 kg krumpli
4 fej lilahagyma
1 fej fokhagyma
4 dl főzőtejszín
20 dkg gomolyatúró
só, bors, oregano, curry
kevés olaj
babérlevél
A csülköt puhára főzzük sós, fokhagymás, babérleveles vízben. Amikor kihűlt, felszeleteljük, fűszerezzük (só, bors, curry, oregano), és kevés olajban kisütjük a szeletek mindkét oldalát.
A tűzálló tál aljára kevés olajat öntünk. Belerakjuk a felszeletelt krumpli felét, fűszerezzük, majd megszórjuk hagymakarikákkal. Ezután következik a csülök, amit megkenünk a zúzott fokhagymával, rápakoljuk a maradék hagymakarikákat, és beterítjük a krumplival. A gomolyát összekeverjük a tejszínnel és kevés sült olajjal, beleöntjük a tálba. Előbb alufólia alatt sütjük, majd amikor a krumpli megpuhult, levesszük róla, és megpirítjuk a tetejét.

1 megjegyzés:

Belly írta...

húúú erre én is pályáztam a vidék ízében.Annyira jól nézett ki a képen de nálad sokkal szebb.Remélem finom is.Bár sonka ugy....