szombat, november 01, 2008




A P. M-ben nemrég olasz hét volt, és vettem néhány érdekességet, már csak azt kellett kitalálni, mihez használom fel. A héten pizzát sütöttem, de túl sok tésztát gyúrtam, így egy részét betettem a hűtőbe. Másnap készült ez a finom lepény. Annyira jól sikerült, hogy alig bírtam abbahagyni az evést, egész este csipegettem. Egy dolgot viszont nem értek: miért nem sütöttem én ilyet eddig?


Aszalt paradicsomos - fokhagymás focaccia

A nemrég beírt pizzatésztából készítettem. Kerek lepénnyé nyújtottam, belenyomkodtam az aszalt paradicsomot és a fokhagymát (fűszeres olajban érlelt, de szerintem a sima fokhagymával is finom), majd a tetejét lekentem olívaolajjal, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem. Még forrón ismét lekentem olívaolajjal.
Szerintem magában, esetleg olívaolajba mártogatva a legfinomabb, de ehetjük bármivel kenyér helyett.

2 megjegyzés:

Vesta írta...

Te aztán nem tétlenkedsz, ha egyszer kiszabadulsz a konyhába! A focacciába én szoktam tenni olíva bogyókat is a paradicsomok közé, próbáld ki egyszer, azzal is finom nagyon, és jól is mutat!

Cecile írta...

Eredetileg én is terveztem, de végül elfelejtettem belerakni.