kedd, november 11, 2008

Megjelent!



Csengetett ma a csomagküldö, és meghozta a várt Stahl könyveket - sok-sok szuper recepttel. Egy gyors átfutás után azt mondhatom, nincs benne sok különlegesség (kivéve talán a muffinokat), viszont nagyon sok jó, ismert receptet közöl egy kis módosítással, természetesen a megszokott ínycsiklandó képekkel llusztrálva. Ha nagyon kukacoskodni szeretnék, azt mondanám, a házias ízek címoldalára tehettek volna sokkal szebb fotót, de nem teszem. (Azért halkan megjegyzem, előszedtem a régebbi köteteket, és szerintem azokban sokkal jobb minőségűek a képek, mint ebben a három könyvben.)
Én szeretem Stahl Judit könyveit, sokkal jobban, mint a főzőműsorait, ott egy kicsit idegesít a stílusa, a könyvben viszont a bevezető szövegekkel és a leírásokkal nincs semmi bajom.
Nem szaporítom tovább a szót, inkább írok egy kis ízelítőt a receptekből.
Házias ételek: brassói, badacsonyi lángos, bakonyi palacsinta, bigos, fehérboros sárgabarackleves, házi fagylaltok, kijevi csirke, Túró Rudi torta, lencsesaláta, vadas csirke, krémes sonkaleves, pirított máj hagymával és almával.
Húsos ételek: aszaltszilvás húsgombócok, ciprusi sertésragu, empanada, indiai csirkeragu, marokkói csirkefalatok, svéd húsgolyók, zsályás-sonkás lepények, olasz bundás hús, pulykaragu sáfrányos fokhagymamártással.
Muffinok: indiai csokimuffin, juharszirupos muffin, máglyarakás muffin, oroszkrémes muffin, puncsos mufin, Rigó Jancsi muffin, rizses muffin, Sacher muffin, tiramisu muffin, túrós rétes muffin, marcipános muffin.

Nincsenek megjegyzések: