csütörtök, november 06, 2008

Korianderes sárgarépa krémleves





A sárgarépa remek béta - karotin-, kálcium-, foszfor és magnéziumforrás, nem beszélve kiváló méregtelenítő hatásáról. Segít felvenni a harcot a baktériumokkal és a vírusokkal szemben, így fontos immunerősítő alapanyag. Magas A vitamin tartalma jótékony hatással van a szemünkre. Mindezek ismeretében mindenkinek csak egyet tudok javasolni: együnk minél több sárgarépát!



Korianderes sárgarépa krémleves



Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
1,5 liter húsleves
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
só, bors, koriander
2 babérlevél
joghurt
petrezselyemzöld


A vajban üvegesre pároljuk a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, felöntjük a húslevessel. Megszórjuk sóval, borssal, és korianderrel. Amikor a répa megpuhult, botmixerrel pürésítjük. joghurttal és petrezselyemzölddel tálaljuk.

2 megjegyzés:

szazala írta...

Van kedved mesélni?Nézz be hozzám kérlek!

Ottis írta...

VKF-re való leves lett volna!Kár hogy nem neveztél be vele!Biztos finom lehet!