vasárnap, november 23, 2008

Kókuszos minimuffin



Holnap közös adventi gyertyagyújtás lesz az óvodában. Minden héten más csoport visz sós és édes süteményt, amivel a kis ünnepség után az óvónők megkínálják a gyerekeket és a szülőket. Az első alkalmat a nagyobbik lányom csoportja vállalta be. Erre az alkalomra sütöttem ezt a Stahl-féle kókuszos minimuffint.
Nagyon hasonló a kókuszos kockához, ami nélkül nem létezik nálunk családi ünnepség. Igazából ez egy picit bonyolultabb változata, hiszen egyesével kell megtölteni a muffinsütő mélyedéseit, még a kockánál egyben megsütjük a lapot, és csak fel kell darabolni. Otthon mindig ketten készítettük, igaz, akkor jóval nagyobb adagot sütöttünk.

Kókuszos minimuffin

Hozzávalók:
Tésztához (24 db):
5 dkg vaj
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
15 dkg cukor
1 tojás
1/2 dl tej
csipet só
1 ek méz

Mázhoz:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
2 ek kakópor
1 dl tej
2 ek rum

15 dkg kókuszreszelék

A puha vajat habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet, a mézet és a sót. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és beleszitáljuk a vajas masszába, alaposan összedolgozzuk. Minimuffintepsiben 175 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
A máz hozzávalóit összekeverjük és összefőzzük. A minimuffinokat beleforgatjuk előbb a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe.

Nincsenek megjegyzések: