vasárnap, november 23, 2008

Ismét csokoládétorta




Néhány hete megszületett barátaink gyönyörű kislánya. Barátnőm az elmúlt hónapokban többször emlegette azt a csokoládétortát, amit tavaly készítettem nekik, így megígégertem, ha babalátogatóba megyünk, megpróbálom újra elkészíteni. Sajnos a pontos receptet nem jegyeztem le, csak arra emlékeztem, hogy puding is volt benne, és túl lágy volt a krém. Péntek reggel megsütöttem gyorsan a szokásos 9 tojásos tortalapot, este pedig előállítottam egy csokikrémet, ami igaz, nem pont olyan volt, mint régen, de nagyon finomra sikerült. Puding nélkül is ízletes, de akkor a mennyiséget emelni kell, mert kevés egy tortához.

Csokoládétorta

Hozzávalók a krémhez:
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
2 ek holland kakaópor
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
rum vagy rumaroma
1 tk fahéj

Meleg vízfürdőben habosra kavartam a tojássárgáját a porcukorral, majd a kakaóval és a fahéjjal, besűrítettem, langyosra hűtöttem. A csokoládét felolvasztottam gőz fölött. A vajat habosra kevertem a vaníliás cukorral, belekanalaztam a langyos csokoládét majd a kakaós krémet, végül hozzáadtam az aromát.

Ezután egy főzés nélküli pudingport csomómentesre kevertem 3 dl tejjel, majd hozzáadtam a krémhez.
A 9 tojásból sütött kakaós piskótát 3 lapba vágtam, megkentem csokikrémmel. A tetejére felmelegített eperlekvárt kentem. Felolvasztottam 10 dkg étcsokoládét, hozzáadtam 3 evőkanál étolajat, és leöntöttem vele a tortát. Az oldalát megkentem a maradék krémmel, és ostyával díszítettem.

2 megjegyzés:

mariam írta...

Szuper jól néz ki! Üdv: Marica

Cecile írta...

Marica, köszönöm!