szerda, november 12, 2008

Hagymás - sajtos hús




Hagymás -sajtos hús
Hozzávalók:
6 szelet tarja
2 csokor újhagyma
5 dkg vaj, olaj
10 dkg füstölt sajt
1 evőkanál dijoni mustár
só, bors, kakukkfű
Vaj és olaj keverékén néhány perc alatt megpároljuk a felszeletelt hagymát, majd tányérra szedjük. A serpenyőbe rakunk még vajat és olajat, és a húst elősütjük nagy lángon. Ezután fűszerezzük, kivajazott tepsibe rakjuk. A tetejére halmozzuk a hagymát, majd alufólia alatt kb 180 fokon puhára sütjük. Ezután a sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a mustár, rápakoljuk a hús tetejére, és visszatoljuk a sütőbe néhány percre, amíg a sajt megolvad.
A receptet Stahl hagymás húsa ihlette.

Nincsenek megjegyzések: