vasárnap, október 26, 2008

Variációk csirkemell - tekercsre 2.





Ricottával töltött aszalt szilvás csirkemell - tekercs
Ehhez sem adok meg pontos mennyiséget, hiszen minden a csirkemell mennyiségétől függ. Ahány szelet csirkemellet használunk fel, annyi szem aszalt szilvára lesz szükségünk. Ricottából szilvánként kis mennyiséggel számoljunk. Szóval, az elkészítés módja:
A ricottát összekevertem kevés fahéjjal, majd megtöltöttem vele az aszalt szilvákat. Belecsomagoltam a vékonyra felszeletelt csirkemellbe (amit előtt sóztam, borsoztam), azt pedig baconbe. Összetűztem, és kevés olajjal kikent grillserpenyőben kisütöttem.
A következő mártással tálaltam:
Szilvalekvárba daraboltam aszalt szilvát, szórtam bele egy kevés fahéjat, beleöntöttem kevés konyakot, és összefőztem.

1 megjegyzés:

csongi írta...

Elkészítettem, igaz én ricotta helyett rendes tehéntúróval, de nagyon finom lett. Kiteszem oldalamra a receptet, természetesen az oldalad megjelölésével. Köszönöm a receptet!