szerda, október 01, 2008

Segítség!

Egyszerűen nem értem, mit rontok el. Hiába írom be szép tagoltan a szöveget, mire megjelenik a blogban, összeolvad az egész. Néha csoda történik, és ez nem következik be, de sajnos ez a ritkább eset. Amit csak lehet, átállítottam, kipróbáltam minden variációt, de nem tudok rájönni a hiba okára, és ez engem nagyon idegesít.
Ha valakinek van rá valami jó ötlete, segítsen legyen szíves!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Most találtam az oldaladra és sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni, de azt szeretném elmondani, hogy annyira gyönyörű képeket készítesz, hogy hihetetlen. Tök jók a receptek, az írások, olyan hangulatos az egész oldal.
Dorka

Fűszeres Eszter írta...

Mielőtt beilleszted, másold át notepad-be, és onnan ide. Nekem legalábbis ez működik. Igaz a bold, kurzív, link formázások eltünnek.

Sütis néne írta...

Szia!

én azt szoktam csinálni, hogy mikor írom a bejegyzést, ott jobb oldalon felül van olyan , hogy írás és html szerkesztés.
No, a html szerkesztésre katt, és ott írd be, amit szeretnél, helykihagyással, stb. Nekem ígyszokott működni! ;-)

Kata írta...

Szia! Én azt tapasztaltam, hogy soha nem szabad formázni, csak akkor, ha már kész vagy a szöveggel, és a képek is a helyén vannak. Addig csak síma írás üzemmód megy! Próbáld ki!
Szia : Marcsi (KataKonyha) (aki a saját bőrén tapasztalt egysmást....

Gabriella írta...

Szia, ismételten egy tanács.

Beállítások - Formázás

Ott van egy ilyen kérdes: Sortörések konvertálása

Ennek "igen"-en kell állnia.

Nézd meg, remélem ez a hiba és így megoldódik.

Üdv, Gabriella

Cecile írta...

Dorka, köszönöm szépen, aranyos vagy!

Marcsi, Gabriella, köszönöm a tanácsot, sajnos ezeket már kipróbáltam, és nem vált be.
Sütis néne, Eszter, nektek is köszönöm, a következő bejegyzésnél kipróbálom, hátha bejön valamelyik.

Babi néni írta...

Pedig Gabriellának van igaza, nálam is ez volt a baj egyszer régen, hogy az Igent Nemre állítottam (Alá ez van írva: "Ha az Igen lehetőséget választod, a bejegyzésszerkesztő a szimpla sortöréseket egy
címkével, a dupla sortöréseket pedig két ilyen címkével (

) helyettesíti." - pedig ez nem pont így igaz)

A megoldása az lehet még, hogy küldés előtt az szerkesztőmező jobb felső sarkában lévő fülek között 'írás' üzemmódról 'html'-re kapcsolsz és kiírtod a felesleges formázásokat, amik div-vel vagy p-vel kezdődnek (óvatosan, mert p-vel kezdődhet a kép középre helyezése is).

Ha a sortörési beállításod mégis Nem-en hagyod, akkor plusz sortörtéseket a br/-rel (kacsacsőrök között) teheted be. (Mint fenn)

Ha azt akarod, hogy a szöveged sorkizárt (széltől szélig futó) legyen, akkor a bekezdés(ek) elején kacsacsőrök közé ezt írd: div align="justify" és a végén pedig (szintén kacsacsőrök közé) /div

Fontos, hogy a képek előtt zárd le a formázást és utána írd be újra, különben a képre is vonatkozik. Képek előtt, ha középre szeretnéd beírhatod: p align="center" és a végén újra /p

Utána jelöld ki az egészet és mentsd le, mert néha nem fogadja el a blogger (és így nem kell majd elölről kezdened).