szerda, október 08, 2008

Rakott csirkemell




A nagy családi ünnepek egyik kedvence, hidegen salátával, vagy melegen krumplipürével is finom. Néha variálom a rétegeket, a sonka (csirke vagy sertés) és a sajt (füstölt vagy sima)fajtáját, de elrontani még nem sikerült. Ha kevesebbet készítek, akkor az őzgerinc formába sütöm, ha többet, akkor jénaiba, vagy tepsibe, és persze az adagokat is ahhoz növelem. Most ezt a mennyiséget egy közepes jénaiba készítettem.


Rakott csirkemell
Hozzávalók:
2 csirkemell
10 dkg sonka
15 dkg bacon
2 tojás
kevés tej
liszt
só, bors
20 dkg sajt


A csirkemellet vékonyra szeleteljük. A tál aljára bacont rakunk. A csirkemellet fűszerezzük, majd lisztbe, tojásba (öntünk bele egy kevés tejet) forgatjuk, és a tálba rakjuk. Megszórjuk sajttal, majd újra következik egy sor húst. Erre rakjuk a sonkát, majd a sajtot, végül baconnal befejezzük. 180 fokon kb. 80 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

Mennyei Manna írta...

Nagyon tetszik a recept! Mutatós és biztosan finom.
Szintia

Cecile írta...

Igen, finom, nekem ez az egyik kedvenc csirkehúsos ételem.