szerda, október 08, 2008

Aszalt szilvás csokoládétorta



A Príma Konyha októberi számában találtam ezt a süteményt. Egyszerű elkészíteni, és nagyon finom. Kivételesen most csak egy dolgot változtattam a recepten. Eredetileg konyakban kellett volna áztatni a szilvát, de mivel az nem volt itthon, maradt a rum.
Figyelem! Ez a sütemény kiváló a megmaradt tojásfehérjék elhasználására, mivel sárgája nem kell hozzá!
Aszalt szilvás csokoládétorta
Hozzávalók:
25 dkg aszalt szilva
4 evőkanál rum
2 evőkanál kakaópor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
18 dkg cukor
1 dl víz
4 tojásfehérje
8,5 dkg liszt (nálam ez 10 volt)
1 kávéskanál fahéj
forma kikenéséhez vaj
Az aszalt szilvát beleáztatjuk a konyakba vagy rumba. A kakaót, az összetördelt csokoládét, a vajat, 15 dkg cukrot és a vizet egy lábasba rakjuk, összeolvasztjuk. Amíg hűl, a tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a fahéjat, óvatosan belekeverjük a habba, majd hozzáadjuk a csokoládés masszához. A tortaformát kivajazzuk, beleöntjük a masszát, és 190 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Olvasztott csokoládéval nyakon öntve különösen finom.

Nincsenek megjegyzések: