péntek, október 03, 2008




Igazából a tésztája nem is a réteshez hasonlít, inkább vajas tészta. A receptet a Sandra Vagdalthúsos ételek számában találtam. Ajánlottak még mellé egy kakukkfüves habot, de azt már nem készítettem el, viszont beírom, hátha valaki kedvet kap hozzá.
Húsos sajtos rétes
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg vaj
1,5 dl langyos víz
csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk (kb. 10 percig), majd fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Töltelékhez:
50 dkg darált comb
2 tojás
10 dkg sajt
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
2 evőkanál túró
5 szál újhagyma
só, bors
2 evőkanál tej
A tésztát lisztezett terítőn kinyújtjuk, majd kb. 50 x 80 cm nagyságúra kinyújtjuk. A darált húst összekeverjük a túróval, az egész tojással, a másik fehérjével, sózzuk, borsozzuk, majd a tészta felére terítjük. A zöldségeket és a sajtot feldaraboljuk, rárakjuk a rétesre. A terítő segítségével felgöngyöljük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd a tetejét megkenjük tojássárgájával elkevert tejjel. 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
Kakukkfüves hab:
2 tojás
csipet só, bors
1 dl fehérbor
1 tk étkezési keményítő
1 csokor kakukkfű
A kakukkfüvet leöblítjük, összetépkedjük. A tojásokat a sóval és borssal habosra keverjük. Beleöntjük a bort és a keményítőt, forró vízfürdőben habosra verjük. Végül belekeverjük a kakukkfüvet.

Nincsenek megjegyzések: