péntek, október 17, 2008


Gombás spagetti
Hozzávalók:
0,5 kg vegyes gomba
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
1 ek liszt
só, bors, petrezselyemzöld
10 dkg bacon
parmezán
olaj
0,5 kg spagetti
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Kevés olajon ropogósra sütjük a felkockázott bacont, majd kiszedjük egy tányérra. A megmaradt zsiradékban megfuttatjuk a felvágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a széttört fokhagymát, kevés sót, borsot. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a gombára öntjük, és besűrítjük. Végül megszórjuk petrezselyemzölddel. Közben a spagettit megfőzzük. Tálaláskor a tészta tetejére púpozzuk a gombát, megszórjuk baconnal és reszelt parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések: