hétfő, október 20, 2008

Gombás sertéskaraj


Eredetileg nem is akartam gombát venni a piacon, de kedvenc árusomnál annyira gyönyörű volt a laskagomba és a champion is, hogy nem tudtam ellenállni. Eszembe jutott néhány ötlet, végül győzött a gyorsaság, és egy kis előkészület után magára hagytam a sütőben egy kis hússal. Nincs benne semmi különlegesség, de mégis nagyon finom!
Gombás sertéskaraj
Hozzávalók:
8 szelet karaj
10 dkg bacon
30 dkg laskagomba
30 dkg champion
2 szál újhagyma
2 dl tejszín
10 dkg sajt
só, bors, kevés rozmaring, kakukkfű, petrezselyem és bazsalikom keveréke
olaj
A karajt serpenyőben egy kicsit megsütöm. A megmaradt olajban megpárolom a hagymát, majd a megtisztított, feldarabolt gombát is hozzáadom. Fűszerezem, és amikor megpuhult, felfőzöm a tejszínnel.
A jénai aljára rakom a bacont, ezt követi a hús, amit sütés után megszórok a fűszerkeverékkel, majd ráöntöm a gombát, és rárakom a reszelt sajtot. Végül kb. 30 perc alatt összesütöm.
Szerintem köret nélkül is nagyon finom, de akár rizzsel vagy burgonyapürével is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: