péntek, október 17, 2008

Almás fahéjas muffin




A csokoládés után ez a kevenc muffinom. Stahl Judit receptje, biztos sokan ismerik, de ha valaki véletlenül mégsem, annak javaslom, feltétlenül próbálja ki. Az alma és a joghurt olyan puhává teszi, hogy napokig nem szárad ki (már ha marad belőle napokig). Én nem vagyok nagyon oda a mazsoláért, de ezt nem tudnám nélküle elképzelni. Ráadásul sütés közben fantasztikus illatok terjednek a házban.


Almás - fahéjas muffin


Hozzávalók 12 darabhoz:
10 dkg finomliszt
12 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citroma
8 dkg barna cukor
1 tojás
15 dkg joghurt
15 dkg alma
2 evőkanál méz
5 dkg méz

Az egyik tálba összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjat és a citrom lereszelt héját. A másikba a cukrot, tojást, joghurtot, olajat adom, és habverővel jól összedolgozom. Egy kisebb tálba összekeverem a mazsolát a mézzel. A negyedik tálba pedig lereszelem az almát, és rácsöpögtettem a citromlevet. A joghurtos keveréket átöntöm a lisztes tálba, hozzáadom az almát, és jól összekeverem.
A muffinsütő mélyedéseit duplán kibélelem papírral, majd a mélyedéseket félig megtöltöm tésztával, erre kanalazom a mézes mazsolát, végül befedem a tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések: