szerda, augusztus 06, 2008


Gesztenyefagylalt
Hozzávalók:
1 csomag gesztenyepüré
2 dl tejszín
100 gramm sűrített tej
3 ek rum
2 ek nádcukor
5 dkg étcsokoládét kis darabokra vágva
A hozzávalókat géppel összedolgoztam, és a fagylaltgépbe öntöttem. 20 perc után kaptam egy nagyon finom, krémes fagylaltot. Gesztenyét imádóknak nagyon ajánlom!
Fagyigép nélkül is egyszerű az elkészítése: a hozzávalók gépi összedolgozása után dobozba töltjük, berakjuk a fagyasztóba, és 20-30 percenként jól átkavarjuk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Cecile, a sűrített tejszín sűrített tej lenne? (én még sűrített tejszínről nem hallottam, persze lehet, hogy létezik. Ha igen, hól szerezted?)
Köszönöm:-)

Cecile írta...

Igen, bocsánat, a nagy kapkodásban elírtam. Köszi, kijavítom a leírásban.