péntek, augusztus 29, 2008






Ezt a fajta kiflit évek óta sütjük a családban, de igazából nem emlékszem, ki készítette először. Talán a nővérem, és tőle tanulták mások? Sajnos nem tudom, de az biztos, hogy veri a többi pogácsát és sörkiflit, frissen fogyasztva fantasztikusan finom, alig lehet abbahagyni.




Sajtos kifli



Hozzávalók:

1 kg liszt

fél liter tej

7 dkg élesztő

1 kk cukor

1 púpos ek só

1 dl olaj

25 dkg Rama

30 dkg sajt

1 tojás



A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A margarint 64 kis kockára vágjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, olajat és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk. Keleszteni nem kell. A tésztát 4 részre vágjuk, egyenként mindegyiket kör alakban kinyújtjuk, és 16 szeletre osztjuk. MIndegyiknek a szélesebb részébe teszünk egy kis kocka margarint (nem kell rákenni, csak a szélén kicsit szétnyomni!), majd kifli alakban feltekerjük. A tojást felverjük kevés vízzel, megkenjük vele a kifliket, majd sajtot szórunk rá.


Megjegyzés:

Nagyon finom, ha a margarin mellé borsónyi pizzakrémet is teszünk a kiflikbe.

2 megjegyzés:

Orsi írta...

Szia!
A héten már másodszor sütöm a kiflieidet:)Isteniek!Én még egy kis sajtkrémet is tettem bele,avval is nagyon finom.
Köszi a receptet!

Cecile írta...

Ürülök, hogy neked is ízlik! Jó ötlet a sajtkrém, legközelebb én is kipróbálom vele.