csütörtök, július 03, 2008



Túrós táska

Hozzávalók:
25 dkg RAMA
50 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
1 evőkanál tejföl
1 citrom leve, és reszelt héja
fahéj

A margarint megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, sót, fele túrót, tejfölt, kevés citromhéjat. Jól összegyúrjuk, és 1 órára hideg helyre tesszük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. A maradék túrót összekeverjük kevés cukorral, citromhéjjal, citromlével, fahéjjal (esetleg mazsolával), beletöltjük a négyzetekbe, félbehajtjuk, villával megszúrkáljuk, és kb. 20 perc alatt 200 fokon megsütjük.

Napokig puha marad. Az eredeti recept szerint lekvárral kell tölteni, úgy is finom, csak így nekünk jobban ízlik.

Nincsenek megjegyzések: