csütörtök, július 03, 2008

RAMA

Ez volt az első recept, amit a RAMA szakácskönyvből elkészítettem. Egyszerű, gyors, és nagyon finom krémes süti. Másnapra érnek össze igazán az ízek, de mi még soha nem bírtuk kivárni. Készítettem már belőle tortát is Karolina 1 éves születésnapjára, amire sajnos Izabella ráboríította a vizet, de attól elfogyott az utolsó morzsáig.



Hideg csokis kocka

Hozzávalók a tésztához:
5 tojás
5 ek cukor
1 cs. van. cukor
5 ek liszt
1 cs. sütőpor
3 ek. étolaj
3 ek. kakaó

Kakaós piskótát sütünk azzal a különbséggel, hogy a tésztába lassan étolajat is csurgatunk.

Cukorszirup: 6 ek víz, 6 ek, cukor
A még meleg piskótalapot félbevágjuk, és megöntözzük a lehűtött cukorsziruppal.

Krém:
½ l tej
4 ek cukor
2 cs. van. pudingpor
12 dkg Rama
10 dkg porcukor
van. cukor (Bourbon van. cukorral a legfinomabb)
(én néha öntök bele egy kis csokis krémlikőrt is, ettől különlegesebb az íze)

A tejből cukorból, pudingporból pudingot főzünk, letakarva kihűtjük, néha megkeverjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudinggal simára keverjük, majd megtöltjük vele a tésztát. Tetejét csokimázzal bevonjuk. (10 dkg csoki, 3 ek. olaj)

Nincsenek megjegyzések: