csütörtök, július 03, 2008

Áfonya és csirkemell - első olvasásra talán furcsán hangzik, de aki szereti az édes és sós ízeket együtt, azoknak nagyon ajánlom! Sajnos a családban egyedül én kedvelem, ezért nagyon ritkán készítek ilyen ételeket, helyette ha étterembe járok, előszeretettel rendelek. A fotó sajnos nem sikerült jól, így nem adja vissza a csodás színhatást, de én mondom, ezt ki kell próbálni!



Áfonyás csirkemell

A csirkemellet vékonyra szeleteljük, besózzuk. Pár csepp olajon egy kicsit átsütjük, aztán ráöntünk egy egész üveg áfonyalekvárt. Ezután egy kis vízzel higítjuk, mert a lekvár besűrűsödik. Közben néha megforgatjuk a husikat, hogy jól átjárja a szósz. Burgonypürével nagyon finom.
Sajtmártás: 20-20 dkg sajtot (trappistát és valamilyen füstöltet) lereszelünk, majonézzel, pici tejföllel keverjük, és pici borsot szórunk bele. Ezt előző nap érdemes elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések: