péntek, július 25, 2008


Padlizsános lasagne
Hozzávalók:
50 dkg darált comb
egy kicsi padlizsán
lasagne tészta (kb 20 dkg-t használtam)
fél liter tej
1 ek liszt
2 dkg vaj
só, bors, oregano, majoranna
30 dkg kemény sajt
2 ek olaj
4 ek sűrített paradicsom
A húst az olajon megfuttatjuk, majd gyakran keverve puhára főzzük néhány perc alatt. 4 ek sűrített paradicsomot öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, kevés oregánót és majorannát szórunk rá, majd összefőzzük. A vajjal és liszttel világos rántást készítünk, hozzáadjuk óvatosan a meleg tejet, és besűrítjük, közben fűszerezzük sóval és borssal. A padlizsánt alaposan megmossuk, és vékonyra szeleteljük.
Ezután a következőképpen rétegezzük: kevés mártás a tűzálló tál aljára, tészta, mártás, hús, padlizsán, reszelt sajt, és folytatjuk mindaddig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tészta, mártás és reszelt sajt kerüljön. 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Cecile!
Nézz be légyszives a blogomba, van ott számodra egy meglepetésem. Üdv:Zsuzsi