kedd, február 19, 2008



Citromos - fokhagymás csirkecomb


Az alaposan megmosott, letörölgetett csirkecombokat jól megsózzok, kiolajozott tűzálló tálban fólia alatt 40-50 perc alatt puhára pároljuk. Közben kikeverünk 1 dl frissen facsart citromlevet egy nagy evőkanál mézzel, kevés borssal, 6-7 gerezd áttört fokhagymával, pici mustárral, és ezzel a keverékkel megkenjünk a csirkecomb egyik oldalát, megpirítjuk, megkenjük a másik oldalát is, és azt is pirosra sütjük.
Én mustáros burgonyát készítettem hozzá, ami szintén gyors, egyszerű étel, és önmagában is finom. Ehhez a kruplit meghámoztam, kettédaraboltam, bevagdostam a tetejét, megsóztam, bekentem mustárral, olajozott tepsibe raktam, majd alufólia alatt előbb megpároltam, utána megsütöttem.

1 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Szia Cecile!
Hova tűntél? Nagyon várom már az újabb receptjeidet. Üdv: Zsuzsi a maszatkonyhából