péntek, január 25, 2008

Feketeerdő - kehely

Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
4 dl tej
4 dl tejszín
4 tojás
5 dkg cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
egy üveg lecsöpögtetett meggybefőtt
fél dl rum
8 db babapiskóta
20 dkg étcsokit gőz fölött felolvasztunk. 4 tojássárgáját elkeverünk 1 evőkanál liszttel, 5 dkg cukorral, 1 csomag Bourbon vaníliás cukorral és 4 dl tejjel, majd összefőzzük. 4 dl tejszínt felverünk, egy keveset díszíteni félreteszünk belőle, a többit megfelezzük, egy részét belekeverjük a vaníliás krémbe. A krém másik felébe belekeverjük a csokit, a maradék tejszínt és fél dl rumot. A kehely aljára meggyet szórunk, erre rétegezzük a csokis krémet, majd babapiskóta és újra meggy következik, amire vaníliás krémet kenünk, a tetejét pedig tejszínnel és csokidarával díszítjük

Nincsenek megjegyzések: