A recepte a jól bevált Bilonka-féle. Süthető töltelékkel, vagy nélküle, teljesen megsütve vagy haloványabban, ehető csupaszon, habosan, csokisan, mindenhogy finom. Én birsalmasajttal töltöttem meg, nagyon finom, különleges lett tőle.
Hozzávalók:
3 tojássárgája
1 egész tojás
15 dkg porcukor
3 tk mézes fűszerkeverék
4 ek tejföl
25 dkg méz
5 dkg zsír vagy 8 dkg vaj
60 dkg liszt
2 tk szódabikarbóna
A mézet a vajjal összeolvasztjuk. A tojásokat a porcukorral, a tejföllel és a fűszerekkel elkeverjük, majd beleöntjük a vajas mézbe. A lisztbe vegyítjük a szódabikarbónát, beleöntjük a tojásos keverékbe, alaposan összedolgozzuk, és hűtőben pihentetjük egy napig.
Másnap teáskanálnyi darabokból golyókat formálunk (esetleg ellapítjuk, töltjük, és úgy formáljuk a golyókat, mint jelen esetben).
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése