szombat, december 24, 2011

Mézes puszedli birsalmasajttal töltve





A recepte a jól bevált Bilonka-féle. Süthető töltelékkel, vagy nélküle, teljesen megsütve vagy haloványabban, ehető csupaszon, habosan, csokisan, mindenhogy finom. Én birsalmasajttal töltöttem meg, nagyon finom, különleges lett tőle.


Hozzávalók:

3 tojássárgája

1 egész tojás

15 dkg porcukor

3 tk mézes fűszerkeverék

4 ek tejföl

25 dkg méz

5 dkg zsír vagy 8 dkg vaj

60 dkg liszt

2 tk szódabikarbóna


A mézet a vajjal összeolvasztjuk. A tojásokat a porcukorral, a tejföllel és a fűszerekkel elkeverjük, majd beleöntjük a vajas mézbe. A lisztbe vegyítjük a szódabikarbónát, beleöntjük a tojásos keverékbe, alaposan összedolgozzuk, és hűtőben pihentetjük egy napig.

Másnap teáskanálnyi darabokból golyókat formálunk (esetleg ellapítjuk, töltjük, és úgy formáljuk a golyókat, mint jelen esetben).

180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: