szombat, december 24, 2011

Csokis keksz fehércsokis mázzal



Az utolsó pillanatban hoztam még néhány gyorsan elkészíthető finomságot, hátha valaki még ma keres hasonlót.

Ezt a sütit néhány perc alattt össze lehet keverni, egy órát hűtőben kell pihentetni, majd tíz perc alatt megsütni. A fehércsokis máz sokat dob rajta, különösen ez az epres változat. A Lidl árusítja, nagyon finom, szárított apró darabokban van benne az eper. A bonbonokhoz is gyakran használom, egy kis tejszínnel összekeverve finom töltelék válik belőle.


Hozzávalók:

20 dkg vaj

10 dkg étcsokoládé

10 dkg holland kakópor

2 tojás

25 dkg liszt

25 dkg nádcukor

0,5 dl tej

1 tk szódabikarbóna

1 tk sütőpor

2-3 ek rum, vagy 1 tk rumaroma


5 dkg fehércsokoládé

2 ek tejszín


A vajat összeolvasztjuk a csokoládéval. Belekeverjük a cukrot, majd a kissé felvert tojásokat és a rumaromát. A többi száraz hozzávalót elkeverjük, belevegyítjük a csokis masszába. Alaposan összedolgozzuk, berakjuk a hűtőbe pihenni.

Dió nagyságú golyókat formálunk belőle, kissé lelapítjuk, és a közepébe készítünk egy kis mélyedést. Kekszsütőbe (érdemes rá beruházni, sokkal finomabb és szebb lesz benne minden keksz) vagy sütőpapírral belelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegítette sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A fehércsokoládét összeolvasztjuk a tejszínnel, majd a kihűlt süteményekre kenjük.

Nincsenek megjegyzések: