péntek, február 04, 2011

Saláta Cecile módra


Ha meglátjátok a hozzávalókat, valószínűleg nem lesz valami népszerű saláta most, télen. Jó, nyáron sokkal finomabb, mint a mostani, sokszor ízetlen zöldségekből, de talán egy próbát megér. Nálunk nagy sláger, a fűszeres pulykasült maradéka mindig ebben végzi. Ha nincs maradék, pillanatok alatt elkészül a hús, közben pedig van időnk összedarabolni a zöldségeket, és megpirítani a kenyeret.
Hozzávalók:
fél fej jégsaláta
1 uborka
1 csokor újhagyma
1 csokor apró piros retek vagy 1 jégcsapretek
4 paradicsom
1 kaliforniai paprika
1 doboz konzerv kukorica
20 dkg feta vagy füstölt sajt
2 szelet rozskenyér, tetejére vaj
1 csirkemellfilé, hozzá: vaj, só, bors, rozmaring, kakukkfű
2 ek olívaolaj
2 ek vörösborecet
só, bors

A csirkemellet felkockázom, fűszerezem (só, bors, kakukkfű, rozmaring), majd kevés vajban megsütöm. A zöldségeket és a sajtot összedarabolom, hozzáöntöm a kukoricát, beleöntöm a csirkemellet. A vörösborecetet összekeverem az olajjal, szórok rá sót, őrölök borsot, ráöntöm a salátára, és alaposan összevegyítem. A kenyeret megpirítom, vékonyan megkenem vajjal, apró kockákra vágom, és tálalás előtt belekeverem a salátába.

Ilyen öntetet is készítünk hozzá:
2 dl natúr joghurt
1 tejföl
2 gerezd fokhagyma
A joghurtba öntjük a tejfölt, belenyomjuk a fokhagymát, összekeverjük.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Fenséges lenne ma vacsorára!