csütörtök, február 03, 2011

Citromos keksz

Hétfő óta bennünk van a kórság. Azt nem mondom, hogy influenza, annál talán kicsit szelídebb, de szenvedünk tőle. Váratlanul kezdődött egy torokfájással, majd nemsokára csatlakozott hozzá az orrfolyás, makacs fejfájás. fülfásás, és a "mindenemfáj" érzés. Ma reggel arra eszméltem, hogy írtóra fáj a baj kezem, az ujjaim és a csuklóm. Hétfőn még a jobbal történt mindez, de az nem volt meglepő, nálam gyakori. Az a furcsa, ha éppen nem fáj, vagy egy kicsit sincsenek bedagadva az ujjaim. Este óta már a légcsövem is fáj.
A legszomorúbb az egészben, hogy reggel óta Olívia is beteg, köhög, folyik az orra. Már magától mutatja, hogy porszívozzuk ki az orrát, tömöm vitaminokkal, gyógyhatású készítményekkel. A lányok még tartják magukat, nem tudom meddig-
Reggel, még a masszív kézfájás előtt begyúrtam egy adag kekszet, újabb kísérlet. Félkezes módszerrel nyújtottam, szaggattam. Kicsit citromos, kicsit vaníliás. A sütipecsétet újra bevetettem, de még mindig nem az igazi a végeredmény.
Odakint még tombol a tél, a hőmére kemény mínuszokat mutat, én viszont hoztam egy kis tavaszt. Tegnap ünnepeltük Karolina névnapját, ő kapta ezt a gyönyörűséget.



Hozzávalók:
25 dkg vaj
35 dkg liszt
20 dkg nádcukor
2tk vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja és leve
1 tk sütőpor
1 tojás
A lágy vajat habosra kavartam cukorral, hozzáadtam a tojást, citromlevet, beleöntöttema többi hozzávalót, alaposan összedolgoztam. Hűtőbe pihentettem, majd nyújtottam, szaggattam, végül 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsütöttem.




2 megjegyzés:

Kati írta...

Kívánatos, és milzen szép a virág!

Cecile írta...

A virágot a középső lányom kapta névnapjára. Egy kis tavasz a télben.