csütörtök, október 07, 2010

Paradicsomos zöldbableves

A zöldbableves én tejfölösen, ecetesen főztem. Eddig. Ezután a leves után, már biztos ritkábban, mert legalább annyira finom, mint a társa. Nemrég kipróbáltam főzeléknek is, krumpli nélkül, fasírttal, úgy is bejött a családnak.
A tejföl viszont megosztó, nekem azzal ízlik jobban, Csaba inkább nélküle ette. Így azt ajánlom, ne keverjük bele a levesbe, előbb mindenki kóstolja meg nélküle, úgy döntse el, el tudja-e képzelni hozzá.



Paradicsomos zöldbableves

Hozzávalók:
25 dkg zöldbab
5 krumpli
fél liter paradicsomlé (vagy egy kis üveg sűrített paradicsom)
1 vöröshagyma
kevés olaj
só, cukor, kapor
tejföl

A feldarabolt hagymát üvegesre pároljuk egy kevés olajban. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott krumplit. Beletöltjük a paradicsomlevet, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük, és puhára főzzük a zöldségeket. A cukrot csak a legvégén adjuk hozzá.Ha üveges zöldbabot használunk, előbb csak a krumplit rakjuk bele, a zöldbabot csak akkor adjuk hozzá, ha félig megfőtt.
Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: