kedd, február 09, 2010

Gofri másképp





A gofri a melegszendvicshez hasonlóan régi nagy kedvencem. A mai napig emlékszem, milyen jó illatok keringtek a gofrisütők környékén - édes, ellenállhatatlan. Kedvencem a csokis, tejszínhabos volt. Emlékszem, legfinomabbat Debrecenben a Skála áruház alatt árultak, télen messziről éreztük az illatát. Finom ropogós volt, azóta se sikerült olyat sütni.
A mostani receptet a NőK Lapja Konyha februári számában találtam, változtatás nélkül készítettem (na, ez egy nagyon ritka dolog), és egyszerűen tökéletes lett, a legfinomabb, amit valaha is készítettem! Nem beszélve arról, hogy érdekes a kinézete is, a kakaós részek nagyon feldobják. Önmagában is finom, de a puding, lekvár, juharszirup még ízletesebbé teszi!

Tarka gofri


Hozzávalók:
3 tojás
9 dkg cukor
1 cs sütőpor
2 dl olaj
5 dl víz
45 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 csomag bourbon vaníliás cukor
3 ek holland kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgáját, majd a vizet, az olajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kettévesszük, az egyik felébe belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A másik felébe pedig beleöntjük a kevés vízzel elkeveret kakaóport és a narancs reszelt héját. Ezután a kétféle masszát váltakozba belekanalazzuk a felmelegített gofrisütőbe.

A kisült gofrikat rácsra téve kihűtjük, így ropogós marad.



3 megjegyzés:

Thrini írta...

Én is megvettem ezt a számot. Jó receptek vannak benne.
Szép a fotód!!!

szepyke írta...

Jó sok tejszínhabbal, esetleg gesztenyével... Imádom!:)

Cecile írta...

Thrini, igen a mostani számban sok jó recept van.

Szepyke, igen, jöhet hozzá, és még esetleg egy kis csokipuding is!