csütörtök, február 11, 2010

Cékla még


Ez a köret még a néhány héttel ezelőtti céklaőrület alatt született, de valahogy elfelejtkeztem róla, pedig nagyon finom volt. Önálló fogásként is megállná a helyét, de ízletes volt a sült csirkével is.

Céklatorony

Hozzávalók:
40 dkg krumpli
30 dkg cékla
15 dkg mozzarella
2 tojássárgája
2 dl joghurt
só, reszelt szerecsendió, kakukkfű

A krumplit és a céklát külön - külön héjában megfőzzük. Meghámozzuk, felszeleteljük. A tűzálló kis tálakat sütőpapírral béleljük. A krumpli-, cékla- és sajtszeleteket váltakozva belerakjuk. A tojássárgáját simára keverjük a joghurttal és a fűszerekkel, majd a tálkákba öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Forrás: Halmos Mónika - Gabula András: Adventtől sziveszterig

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Remek lehet!:)

Cecile írta...

Szepyke, nagyon finom, ha szereted a céklát, próbáld ki!

szepyke írta...

Szeretem, és van is otthon!:)