szombat, február 28, 2009

Brassói aprópecsenye - ahogy mi szeretjük


Brassói aprópecsenye

A brassóinak is, akárcsak a lecsónak, többféle elkészítés módja ismert. Én mindig sertéscombból vagy karajból készítem, borsóval, ahogy anyukámtól láttam. Általában kockára vágom a krumplit, megsütöm, hozzákeverem az elkészült húshoz, és összesütöm. Ha sietek, akkor egyszerűen csak kikapom a fagyasztóból a hasábburgonyát, és azt készítek hozzá.


Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb

2 gerezd fokhagyma

egy kis fej vöröshagyma

20 dkg borsó

só, bors, kevés paprika

olaj

krumpli


A húst vékony csíkokra vágom. Olajban fehéredésig sütöm, majd hozzáadom az apróra vágott hagymákat, és tovább pirítom. Megszórom egy késhegynyi paprikával, felöntöm kevés vízzel, sóval és borssal fűszerezem, puhára főzöm. Rendszeresen megkeverem, és ha szükséges, öntök még alá kevés vizet. Amikor a hús megpuhult, hozzáadom a borsót, és tovább sütöm, amíg meg nem puhult a borsó. A krumplit megsütöm, hozzákeverem a húshoz, és összepirítom.

Nincsenek megjegyzések: