kedd, október 28, 2008

Likőrös márványsütemény




Likőrös márványsütemény


Hozzávalók:

4 tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg cukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
2,5 dl tojáslikőr
25 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál holland kakaó
5 dkg étcsokoládé


A lágy vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, beleöntjük a tojáslikőrt, és belereszeljük a citrom héját. Néhány perc alatt géppel összedolgozzuk a tésztát, majd kétharmadát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe. A maradékba belekeverejük a kakaót és a csokit. Rákanalazzuk a tészta tetejére, villával kicsit elkeverjük. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: