vasárnap, október 26, 2008

könyvajánló


Az utolsó falat
...egy főzőműsor kulisszatitkai sok szerelemmel
A könyv szerzője, Nancy Verde Barr 18 évig vezető szakácsként dolgozott Julia Child mellett, aki minden idők legnépszerűbb szakácskönyv szerzője volt Amerikában, és főzőműsorait milliók nézték. Ezenkívül közreműködött több tévécsatorna műsorában. Írásai rendszeresen megjelentek gasztronómiai szakfolyóiratokban, több díjnyertes szakácskönyvet írt.
A Stahl Könyvtárában megjelent Az utolsó falat című könyv szerintem átmenet a gasztro- és a szerelmesregény között, könnyed, szórakoztató, de én hiányoltam belőle a pontos recepteket. Viszont nagyon érdekesnek találtam a főzőműsorok előkészületei munkáit.
A könyv főszereplője Casey Costello egy reggeli tévéműsor előkészítő szakácsa, aki a stúdióban ismerkedik meg a jóképű szakáccsal, akinek eleinte elutasítja a közeledését. Ám miután a férfi egy olaszországi forgatás alatt (itt több érdekes olasz ételkészítési móddal megismerkedhetünk) izgalmas meglepetést főz ki a lánynak, az érzelmek felpezsdülnek, akár egy jófajta pezsgőbor. A történet azért nem ilyen egyszerű, egy másik szálon tovább bonyolódik, és válik kalandos, izgalmas regénnyé.
Mindenkinek ajánlom, akinek van néhány szabad órája!

Nincsenek megjegyzések: