csütörtök, október 23, 2008

Csokoládés - diós sütemény



Csokoládés - diós sütemény
Hozzávalók:
Tésztához:
0,5 kg liszt
2 tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj
Töltelék:
20 dkg étcsokoládé
20 kg darált dió
25 dkg porcukor
7 tojás
0,5 dl rum
A tészta hozzávalóit jól összedolgozuk, majd minimum 30 percre betesszük a hűtőbe.
A tojássárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, majd óvatosan belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét, a rumot, végül a diót. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, harmadát beledolgozzuk a csokoládés keverékbe, majd a többit óvatosan hozzáadjuk.
A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral. A tésztát megfelezzük, az egyik lapot kinyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Megszúrkáljuk, és 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk az olajat, és rákenjük a sütemény tetejére.

Nincsenek megjegyzések: